TROPHEUS DUBOİSİ MASVA YAVRULARI 2 - 3 CM
₺54,00
Vergi dahil
TROPHEUS DUBOİSİ MASVA YAVRULARI 2-3 CM
Güvenli Alışveriş
Bütün bilgileriniz 256Bit SSH Şifreleme ile uçtan uca korunmaktadır.
Teslimat ve İade
Hızlı ve Güvenli Teslimat (Şartlar için tıklayınız)
İade Politikası
İade politikası için lütfen tıklayınız
TROPHEUS DUBOİSİ MASVA 2-3 CM YAVRULAR
* KENDI ÜRETİMİMİZ OLAN DUBOİSİ MASVA YAVRULARI
* RESIMLER ORJINAL ANAÇLARIMIZA AİTTİR
* GÖNDERİMLER OTOBÜS - UÇAK İLE YAPILMAKTADIR
* CANLI GARANTİLİ GÖNDERİM YAPILMAKTADIR
* OLUŞABİLECEK BÜTÜN PROBLEMLERDEN FİRMAMIZ SORUMLUDUR
* DETAYLI BİLGİ İÇİN WHATSHAP ÜZERİNDEN İLETİŞİME GEÇİNİZ
******* 0533 154 08 26 ***********
Tropheus duboisi Tanganyika Gölü’nün kuzey kısmında, kayalık bölgeleri mesken edinen bir ciklet türüdür. Yavruyken tamamen siyah renkli ve beyaz benekli olur. Büyüdükçe vücudundaki benekler solgunlaşır ve kafası mavi renk alır. Nihayetinde her yaşta göz alıcı güzelliğe sahiptir. Göğüs yüzgeçlerinin hemen arkasında sarı renkli bir çizgi orta çıkar. Tropheus cinsine mensup diğer türlerde olduğu gibi kendi türüne karşı aşırı agresiftir. Bu yüzden akvaryumda 6 ya da daha fazlasının beslenmesi gerekir. En azından 200 litrelik akvaryumda beslenmelidir. Kendi türü haricinde yarı agresif Tanganyika ve Malawi cikletleri ile beraber de beslenebilir. Akvaryumunda taş parçalarıyla mağaralar, yarıklar ve saklanma alanları oluşturulmalıdır. Suyun alkali olması için taban malzemesi olarak aragonit kumu kullanılabilir.
Diğer birçok ciklet gibi tropheus duboisi de kuluçka süresi boyunca yumurtalarını ağzında tutar. Üretimi çoğu ciklet türüne göre daha zordur. Yavaş büyüdüğü için cinsel anlamda erişkinliğe erişmesi birkaç yıl alır. Erişkin erkekler aynı yaştaki dişilere göre daha iri olur. Üreme verimliliğini arttırmak için üretim akvaryumunda 5-6 dişi ile bir erkek bulundurulmalıdır. Akvaryumda çok sayıda saklanma alanının olması saldırgan tavırları azaltacaktır. Kuluçka süresi yaklaşık 28 gündür. Yavrular ufalanmış yetişkin yemi ile beslenebilir. Birkaç ay sonra onlara marul ve deniz yosunu verilebilir. Ne kadar hepçil bir canlı olsa da, diyeti bitkisel esaslı olmalıdır.
Tropheus duboisi diğer tropheus balıkları kadar agresif olmasa da, her birinin karakteri bir diğerinden farklıdır. Bu yüzden kurulu bir koloninin içine sonradan başka bir balık koyulmamalıdır. Aksi halde yeni balığın stres yaşaması ve ölmesi çok olasıdır. Yavaş yüzen ya da etçil balıklarla aynı akvaryumda bulundurulmaması gerekir. Akvaryum ne kadar büyük olur ve ne kadar çok saklanma alanı barındırırsa, çatışmalar o kadar az olur.
Bakımı diğer tropheus türlerine göre biraz daha kolaydır. Önemli olan beslenmesine dikkat etmek ve kısmi su değişimlerini aksatmamaktır. Bunlara gereken özen gösterilmezse bakımı zorlaşır. Akvaryumun tabanı kumluk olabilir. Güçlü aydınlatma sayesinde yosun gelişimi desteklenmiş olur. Zira diyetinin büyük bölümü ipliksi yosunlardır. Ancak mikrooganizmaları da tüketir. Doğada zamanının çoğunu kayaların üzerindeki yosunları yemekle geçirir.
Tropheus duboisi balığının çeşitli varyasyonları vardır. Bu varyasyonlar arasında ufak farklılıklar olur. Örneğin tropheus duboisi bemba, vücudundaki sarı-beyaz şeridin geniş olmasıyla bilinir. Tropheus duboisi kigoma ise en büyük duboisi grubudur. Tanzanya ile Burundi arasında kalan kıyı kesimlerinde yaşam sürer bu grup. Karilani varyasyonunda balığın vücudundaki şerit dar olur. Maswa ve Malagarazi diğer tropheus duboisi varyasyonlarıdır.
Şunlar da hoşunuza gidebilir
Yorumlar (0)
Henüz kullanıcı değerlendirmesi yok.